Forside
·
Forum
·
Arrangementer 2024
·
Bliv medlem
·
Forsikring
·
Storfanger
·
Galleri
·
Om JSK
·
Links
·
Bladet

· Fangster (senior)
· Fangster (junior)
· Fangster 2023 (senior)
· Fangster 2023 (junior)
· Fangstarkiv
· Månedens fangst arkiv
· Vejledning i oprettelse af fangst
· Opret fangst
· Regler

Log på
Medlems nummer /
brugernavn:
Adgangskode:
Glemt password?
Handels- og medlemsbetingelser

Fangstrapport


Medlemsnr: 1958
Navn: Andreas Holm Nielsen
Team: Buster
Fangstdato: 20-02-2011
Fangststed: Øresund
Art: Ørred
Urenset vægt: 5,100 kg.
Længde: 76.00 cm
Fangstmetode: Trolling
Agn: Savage Gear Flatjack 11cm YG Silver
Detaljer: Se alle fangster
Beretning: Denne søndag havde undertegnet fri fra familien, og dette er naturligvis ensbetydende med fisketur, nu hvor familien var helt i Jylland hos mormor.

Problemet denne weekend var dog, at alt den hårde frost, havde formået at tilfryse alle havnene på Øresundskysten incl. store dele af Øresund, så vandet var stift... ØV hvor var det træls, nu hvor man endelig havde troet man skulle afsted.

Det er sådanne dage, at man nogen gange gør nogle småsindsyge ting - undertegnet incl.

Kl. 07.00 søndag morgen, stod jeg på Skovshoved havn væbnet med min spade i 5 graders frost. Jeg fik dog hurtigt varmen, for jeg havde sat mig for, at jeg ville ud at fiske.

Stykke for stykke fik jeg hakket hul i isen og fjernet pakis fra rampen... Jeg troede nærmest ikke det kunne lade sig gøre, men efter 1½ time, havde jeg og mine 2 gutter fået hukket et stort hul, så jeg kunne bakke båden i vandet mellem alle isklodserne, som var hele 10 cm tykke v rampen...

Nattens temperature på ned til -15 graders frost havde naturligvis ikke gjort det nemmere for mig, da isen var blevet markant tykkere end dagen før.

Farvandsvæsenet meldinger lovede dog "kongevejr" denne søndag (stille & sol), så er det svært at skulle blive hjemme med disse meldinger...

Selv efter jeg havde fået lavet hulet til båden, så var det desværre ikke gjort med det, og mange lystfiskere ville nok trække på skulderne, give op, hente morgenbrød og køre hjem og slappe af! Dette kunne man også have gjort, hvis familien var hjemme, og man kunne få nogle "bonus-point". Men hvad gør man så, når dagen er afsat til fiskeri, og man bare kan tage hjem og rydde op eller lave ingenting - Ja så går man igang med at hakke videre i isen med sin medbragte spade!

Jeg hakkede, slog, stak, sparkede og skovlede på livet løs, så man hurtigt mistede pusten.

Nu lå min "foliebakke" (Buster alubåd) så den havde is på alle sider. Endnu engang måtte jeg igang med at få hakket isen i stykker rundt omkring båden, så jeg kunne vende den og senere sejle det i stykker! En ½ times tid yderligere senere har jeg fået hugget nok is fri, så jeg lige akkurat kan vende båden.

Herefter sejler jeg først stille og roligt frem og tilbage for at knække isen, men dette hjælper ikke særlig meget... Motoren får godt med omdrejninger og med et lille tilløb får pløjes isen som fra en anden isbryder (her havde jeg det rigtig godt med, at min båd er lavet af aluminium).

5 minutter senere er jeg ude af havnen og 50 m uden for stopper isen heldigvis. Herefter er de 2½ times ishuggeri glemt og turen går mod stengrunden igen denne dag, som dagen før havde givet pænt med torsk og en enkelt ørred. Masser af pakis møder os dog kun 1 sømil fra mine waypoints, som ødelægger min plan, og jeg måtte finde på en nødløsning. Jeg søgte lidt rundt for at finde lidt fødefisk og valgte at trolle omkring den dybe rende ved Louis Flak, da jeg kunne konstatere lidt fødefisk på ekkolodet her.

Riggerne blev sat og hurtigt fik drengene (jeg havde 2 gutter med) og undertegnet hevet en del mindre torsk i land, så vi alle var glade for noget action / flex på klingerne oven på alle strabadserne! Torskene huggede kun tæt på bunden på 20-24m vand, men alligevel blev vi ved med at fiske hele vandsøjlen af med vores agn. Vandtemperaturen var -1,1 gr.

Over middag døede torskefiskeriet lidt ud. Vi får pludselig et godt hug på min specialist tackle "dipsy diver" (blå/glow), som fiskede 8-10 meter nede over 24 m vand. Agenen var en af de nye Savage gear Flat Jack (apex kopier) i farven Yellow/Green/Silver 11cm, som pga. det kolde vand og lavere fiskefart var monteret op som gennemløbs (som en alm. apex)

Held i uheld var det blevet min tur til at fighte fisk, så drengene fik lov at kigge på imens jeg fightede. De gav desuden en god service ved at hjælpe med div. ting under fighten ;-)

Efter en del tovtrækkeri og en sjov fight, da lander jeg selv en fin ørred på 5,1kg og 76cm.

Havørreden blev vejet på min rustfri bismer vægt og nåede en vægt på flotte 5,1kg.

Ørreden var desuden et bevis for, at det godt kunne betale sig at bruge så meget energi på at komme ud på vandet, som samtidig gav en indre selvtilfredsstillelse.

Drengene fiskede med alle stænger resten af dagen, hvor det dog "kun" blev til flere torsk, inden vi sejlede i havn igen kl. 14.30 (a la' forhindringsløb mellem isflagerne...). Familien skulle nemlig hentes sidst på eftermiddagen i lufthaven...

Der var naturligvis en masse is, som havde pakket sig ude foran havnen pga. østenvinden, så jeg måtte leje "isbryder" endnu engang.

Det var skønt at være på vandet igen - men husk godt med tøj for det er sindsygt koldt ( endnu engang glad for at have investeret i en Ursuit overlevelsesdragt) ;-)

Knæk & Bræk

JC Fiske grej
Fluer.dk
fiskekortet
lavprisolie.dk
JSK 150
FMG
Herning Trailer & Bådcenter
 
Webmasters e-mail: webmaster@j-s-k.dk
Udviklet af landIT