Forside
·
Forum
·
Arrangementer 2024
·
Bliv medlem
·
Forsikring
·
Storfanger
·
Galleri
·
Om JSK
·
Links
·
Bladet


Log på
Medlems nummer /
brugernavn:
Adgangskode:
Glemt password?
Handels- og medlemsbetingelser

Den Gamle Går i Land

24/07/20

 Den gamle går i land
Hirsholmene 2020 blev min sidste weekend med Tage på en JSK-tur. Jeg havde heller ikke tilmeldt mig Bornholm 2020, men det var der jo ikke mange der opdagede, idet den blev aflyst.
Den 23. feb. 1995 var jeg til et JSK-møde i Ny Mølle om sikkerhed til søs. Klubben arrangerede et møde med Jens Knudsen, også kaldet medlem nr. 200, der søgte en gast, hos hvem jeg påmønstrede og blev i nogle år.
Så investerede jeg i egne joller (”Havfruen” og ”Uttern 510” ) og blev sidst gast på Tages: ”Malaika II”. I mange år var Tage og jeg desuden med Sus og Hyggetrans på private ture til Vik og Vänern, ture som sluttede da fedtfinnebestemmelsen ændrede på fiskeriet. Flere af disse ture blev beskrevet i artikler i JSK-bladet.
Selvom jeg ikke har en tone i livet kan jeg godt lide folkelige sange og har aldrig fattet, hvorfor JSK ikke har en klubsang. Da jeg på en Bornholmertur fyldte 4 snese ville jeg lufte denne opfattelse med lidt sang af Signe og min egen imitation af Poul Reichart. En bemærkning samme aften fra skipperen på ”No Luck” husker jeg med glæde: ”Alt det du fortalte kan måske være rigtigt nok, men ikke at du fylder 4 snese. Men en lystfiskerhistorie har man jo altid lov at fortælle”.
Sangene vakte så megen glæde, at ingen siden har ingen turde tage sagen op, selvom én i klubben har været korsanger i Hasseris sogn.
Når jeg i en alder af 85 går i land skyldes det svækkelser. Jeg skal helst have en morfar hver dag på ½ time, sejler ind i stænger med flag og skal føle mig frem for at binde knob på linen. Så Tage er ikke længere tjent med mig som gast. Men jeg har fået statens tilladelse til at få min aske spredt ud over havet på én betingelse: Handlingen må ikke vække opsigt !
Men der kan også være sjovt på land. Jeg har danset folkedans i 45 år. Når musikken spiller Calle Schevens vals og pigen smiler kan man danse til solen står op. Dansen er dog nu standset af pandemien, men i stedet går jeg så 20 km hver torsdag, gør daglig gymnastik og noget svømning. Det gælder om at holde blodet i cirkulation.
Formentlig bliver det herefter gasten på Blåtroll: Per Frier der er den ældste aktive i klubben. Pas godt på ham, ligesom I har passet godt på mig. God sejlads til jer alle.
Sven Erik Landstrøm, tidl. gast på Malaika 

 

 


Seneste 10 nyheder i Historier:

01/11/23 Alex og Allan på tur
01/11/23 Kaptajn og pighvar
08/10/23 Lidt fiskelykke i Kattegat
08/10/23 Klar til aftenhygge på Momse
08/10/23 Få nu den krog fri, jeg holder øje med dig i mens
08/10/23 Rødding på fiske-CV´et
08/10/23 Høstfiskeri
08/10/23 Mindstemål
08/10/23 Svensk idyl
17/11/22 Stille nat

Nyhedsarkiv
lavprisolie.dk
Herning Trailer & Bådcenter
FMG
Navisco
fiskekortet
Fluer.dk
Dansk fartøjs forsikring
 
Webmasters e-mail: webmaster@j-s-k.dk
Udviklet af landIT