Forside
·
Forum
·
Arrangementer 2020
·
Bliv medlem
·
Forsikring
·
Storfanger
·
Galleri
·
Om JSK
·
Links
·
Bladet


Log på
Medlems nummer /
brugernavn:
Adgangskode:
Glemt password?
Handels- og medlemsbetingelser

Påsketuren til Bornholm.

08/05/15

 Påskenturen til Bornholm

Af Mikkel Lind Juhl – Gast, Team Plan B

 

Med påsken for døren drog Team Plan B imod fjerne kyster, for første gang nogensinde skulle båden stå sin gang imod de bornholmske bølger. Far havde inviteret til en uges fiskeri, en indædt karpefisker skulle prøve trolling. Natten til søndag d. 5 april på steg vi færgen mod Bornholm i stærkt følgeskab med en stor flok entusiastiske trolling-fiskere fra JSK.

Hele JSK var indlogeret hos Sanne’s Camping v. Gudhjem, herfra kørte vi til diverse ramper rundt omkring på øen. Vi valgte allerede efter få dages fiskeri at lade båden ligge ved havnen i Nexø, da dette ville spare os for besværet og trafikken på slæbestedet, samt gøre det muligt at komme tidligt fra land de efterfølgende dage.

Efter tre dage på Bornholm havde vi stadig kun formået at være på vandet i få timer, vinden og vejret spillede småbådende et pus. De større både og mere erfarne skippere trodsede dog bølgerne, og enkelte blev da også belønnet. Trods de få timers fiskeri var stemningen i hytte 28 sublim, det samme gjorde sig gældende på skippermøderne i godt selskab med hinanden og øl.

Sammenholdet i hytte 28 (Team Andersen / Team Plan B) udviklede sig til at blive noget særegnet, alle var vi vidt forskellige individer, men humoren var helt den samme – okay Sørens var noget for sig selv, men vi forstod ham og vi formåede både at grine med og ad ham, men alt sammen med et kærligt udkom, fællesskab. Vi formåede i hytten både at lave uanede mængder ris og pasta, ”sprænge vandlåsen” og overgasse hinanden på de værst tænkelige tidspunkter – aldrig har der været så meget metangas og mandehørm på et sted.

Da vinden natten til onsdag aftog var det for alvor på tide at komme på vandet, stemningen blandt diverse trolling fiskere steg yderligere med solens kommen. De efterfølgende dage blev der fanget en del laks, men man fik aldrig fornemmelsen af godt fiskeri eller at det hele bare kørte. Fiskeriet var svært og for Plan B’s vedkommende udeblev de større laks helt indtil næste sidste dag. Her formåede bådens skipper (far) at lande en fin laks på omkring de 4 kg. Da hytten denne aften sad over maden var det med højt humør, begge både havde landet fisk og øllene var kølige og smagte som de forrige 10. 

I følgeskab med solen vågnede hytte 28 og var klar til det sidste døgns trollingfiskeri. Søren og Ulrik gjorde os følgeskab fra havnen i Nexø. Morgenstund har guld i mund, og med solens langesomme dans over horisonten formåede vi at ramme et stime laks. Inden sidste downrigger var sat skrallede højre downrigger af klemmen og der var fast fisk for enden. Denne gang var det gastens tur til at få de bornholmske laks at føle, men han skulle ikke være alene, for få sekunder senere midt under bjergning af de venstre downrigger stænger skraller også en af disse afsted. Et kvarters tid senere sidder vi med to fisk omkring de 5 kg i bunden af båden, så kan man vidst godt sige humøret var højt og dagen blev indledt med manér. Vi får efterfølgende fundet frem til stedet på kortplotteren og får sat en markering, denne markering skulle sidenhen vise sig at være guld værd. Da vi efterfølgende sejlede over markeringen igen fik vi endnu et hug, samme størrelse fisk endnu engang. Wow, nu kørte det virkelig for os. Da vi otte timer senere havde krydset markeringen seks gange havde vi fire laks i kølekassen og havde haft yderligere tre tilbud på vores transportsejlads frem og tilbage mod markeringen.

Hen under efter middagen under vores syvende sejlads over markeringen og som et vækkeur for gastens power nap lød knarren fra den venstre downrigger – uden rigtig at have fået aftalt hvis tur det var til at fighte fisken, ud over gastens argument for at skipper jo skulle deltage i trollingmasters blot 10 dage senere, så måtte det jo være gastens tur, hvis dette nu skulle være den sidste fisk på turen. Ønsket gik i opfyldelse og turens sidste hug viste sig at indbringe Plan B, på det tidspunkt en ny bådrekord på 10,84 kg og 100cm.

Da vi den aften satte os i fælleslokalet for at afholde turens sidste skippermøde, samt en afslutning og opsummering af ugens begivenheder, kunne båden hæfte sig for dagens største fisk samt flest fangne fisk – smilet var bredt hos både skipper og gast.

Vi vil hos Team Plan B gerne takke alle i JSK for en rigtig hyggelig og lærerig uge, med et utroligt sammenhold, hjælpsomhed og en helt fantastisk stemning, som kun kan anbefales for folk som endnu ikke har deltaget i arrangementet. Tak for denne gang – vi ses igen til næste år.


Seneste 10 nyheder i Historier:

24/07/20 Den Gamle Går i Land
23/06/20 Fotot konkurrence 2020
23/06/20 Foto konkurrence 2020
22/04/20 Kingfisher er da en isfugl og ikke en ørn
22/04/20
10/11/19 Foto konkurrence 2020
25/10/19 Laksetur til Bornholm
25/10/19 Foto konkurrence 2019
16/10/19 Foto konkurrence 2019
31/07/19 Fotokonkurence 2019

Nyhedsarkiv
JSK 150
Navisco
Dansk fartøjs forsikring
lavprisolie.dk
Fluer.dk
htbsunds.dk
fiskekortet
 
Webmasters e-mail: webmaster@j-s-k.dk
Udviklet af landIT